Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Så många blommor du har Farmor Inger............

Vad passar bättre än ge Ella en blomma i håret denna dag .
När hon kom sade hon : Så mycket blommor här är så som vuxna säger.
Hon stod där och tittade på blommorna för att  sedan lukta på dessa.

Ella är tre år fyllda. Hon är äldst av våra fyra barnbarnsbarn.Postat 2017-08-14 00:53 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Malmö som bjöd på ömson regn ömson vacker solnedgång.....

Bra kunna ligga på sängen och se solen gå ner i horisonten bakom Köpenhamn..så var det när vi bodde några dagar på Live hotell Malmö i veckan som nu är ett minne blott.

Nere på marken lyste den vackra röda stora installationen som nu fått lampor vackert på sitt sätt.

Det enda positiva med regn är på kvällen när det kan bli olika  speglingar för torsdagen var inte något turistväder då vi blev blöta som dränkta råttor när vi skulle ta en tur upp i centrum.

Så har jag mitt projekt med den tuffa installationen som står vid kanalen ...gick inte få bilder av det jag tänkt men det får bli en annan gång men en bild blev ändå som jag önskade ha den.

Jag är mest intresserad av arkitekturbilder i Malmö men jag skall inte plåga er med mer än en som jag 
var tvungen få göra ett kollage av då jag under min arbetsföra tid skickat massor med överklaganden till gamla hovrättsbyggnaden. Vad tycker ni om den nya hovrättsbyggnaden som blev så mörk.Är den symbolik för de flesta mål som hamnar är är nog inte av det ljusare slaget. Nog kunde arkitekten ritat in något i koppar som jag sett de gör med nya tingsrätten i Lund.

Nu vecka börjar måste försöka hålla mig lugn ett tag till även om det är påfrestande.
Alla på fotosidan önskar jag allt gott kommande sensommartid.Postat 2017-08-06 23:44 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det är i Stockholm kontraster finns.

Visst är det så om det gäller människor eller arkitektur har vår huvudstad massor att bjuda på.

Börjar med Gamla stan......................... på ena sidan stod detta monster....
på andra sidan gatan detta paret som ser så trevliga ut...

Så arkitektur denna vackra Klara kyrka som speglar sig i ett fönster...bortse från att de gräver överallt i Stockholm nu....
så dessa nya stela helt livlösa höghus ....undrar vad du tycker om dessa...

Kontraster är det allt.Postat 2017-07-30 00:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

I händelse av krig....lite nutidshistoria samt bilder från dokumentationen av Inlandsbanan.

Text från Wikipedia som är mycket läsvärd en del av nutidshistoria som jag inte kände till.

Efter andra världskriget syntes i Sverige behovet av en stor lokreserv i händelse av krig. Dessutom fanns behov av lok som ej var beroende av eltillförsel eller av importerad diesel. För att komma till rätta med detta militärstrategiska behov inleddes beredskapslagring av ca 150 äldre, men fullt funktionella ånglok. Dessa förvarades i enkla skjul av trä eller korrugerad plåt, ofta på avlägsna stationer där oanvända sidospår fanns att tillgå.

 Efter Sovjetunionens fall och kalla krigets upphörande avskaffades loken eftersom man inte längre såg något behov av beredskapslok. Därtill kom att andelen lokförare med erforderliga kunskaper om ångloksdrift samt kunniga reparatörer minskat mycket snabbt sedan SJ helt upphörde med ångdrift 1972

Bilderna är från vår dokumentation av Inlandsbanan 1976. Detta lok stod  i Ravenjaure. Där fanns som mest nio lok. Lite kuslig känsla tycker jag att vi hade beredskap så länge efter andra världskriget.

 Postat 2017-07-27 23:46 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Med tåg och buss kom vi till Skäralid en av våra nationalparker.

I mitt utmattade tillstånd följde jag i dag med Jonen min till Skäralid där vi vandrat så många gånger. Nu orkar vi inte det men syftet var enbart  gå omkring lite efter vi ätit lunch.. Vi tittade in i Naturrum och lärde oss lite om baggar. Det finns sextio olika sorter just inom nationalparken.

Jag bjuder er på mina Instagrambilder som många kallar turistbilder vad det nu är.

Vi tog tåget till Klippan så buss till Skäralid. 

Till er som aldrig varit där är det ett fantastiskt naturområde vandra i alla årstider med härliga raviner.  Våren när bokskogen slår ut och hösten när den glimmar som guld var  alltid de årstider vi vandrade där dels för att få motion men helt klart mest för att njuta av utsikten samt ta naturbilder.

Vi åt en helt underbart god lunch sedan satt vi på en bänk vid den lilla dammen. Därefter var vi för att studera  baggar i Naturum.  Lite otäcka kryp tycker många men inte jag. Där finns en film som både barn och vuxna kan lära sig mycket av. 

Vi åkte hem med bussen som tog oss till Stehags station som ligger vid stambanan. Där är tät trafik. Medan vi väntade en halv timme kom två långa godståg,tre Pågatåg, två Öresundståg samt ett SJ:s snabbtåg mot Stockholm. Härligt för två tågnördar få se godstågen med de vackra Green Cargo loken.Postat 2017-07-26 00:24 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 193 Nästa